We denken mee over uw vastgoed en ruimen obstakels op. Heeft u bouwplannen of al bestaand vastgoed? Hieronder ziet u wat wij in elk stadium toevoegen.

Contracten projectontwikkeling en bouw

We hebben al honderden contracten en projecten begeleid. We zijn bekend met alle marktstandaard bouwcontractvormen en diverse vernieuwende vormen als DB(F)MO, UAV-GC en de FIDIC regenboog. Daarnaast heeft HYS & Co. Advocaten ruime ervaring met samenwerkingsvormen tussen ontwikkelaars, bouwers en gemeenten.

Koop en verkoop

HYS begeleidt u bij het gehele traject van koop en verkoop van vastgoed of vastgoedportefeuilles. Van de Letter of Intent (LOI) en Due Diligence tot de notariële akte. Voor de fiscale en notariële aspecten hebben we een netwerk van ervaren trusted advisors en preferred suppliers.

Ruimtelijke ordening en vergunningen

HYS heeft tal van ontwikkelingstrajecten begeleid waarbij de aanvraag van verschillende soorten vergunningen of aanpassing van de ruimtelijke ordening een rol speelde. Aan de hand van uw behoeften, voeren wij voor u de bestuurlijke procedures die nodig zijn.

Vastgoed in distress

Wij kennen de valkuilen voor ondernemingen in financiële nood. Voorkom of beperk gedwongen verkoop van bezittingen, druk van schuldeisers en banken, interne reorganisatie en insolventietrajecten. Met onze ervaring en adviezen neemt u tijdig de juiste maatregelen. .

Woningcorporaties

Woningcorporaties kennen een bijzondere positie. Heeft u te maken met de aangescherpte wet- en regelgeving, verminderde investeringsmogelijkheden of acute financiële problemen?. Door onze ervaring bij woningcorporaties, beschikken wij over de bijzondere expertise om u hierbij te begeleiden.

Huur en verhuur

HYS & Co. Advocaten is specialist op het gebied van huur/verhuur. Wij kennen alle valkuilen en juridische aspecten van huur en verhuur, bij bedrijfsruimte, woningen, winkels, horeca, grondhuur en diverse gebruiksconstructies. Daarnaast hebben wij bijzondere kennis van het agrarisch pachtrecht. Onmisbaar als u landbouwgrond aankoopt voor toekomstige bebouwing.